SĂRBĂTOAREA POEZIEI la SLATINA

SĂRBĂTOAREA POEZIEI la SLATINA

Ieri, 21 martie, în incinta Bibliotecii Județene “Ion Minulescu”, Slatina, într-un cadru de poveste, împodobit cu tablouri și tot soarele, care a dat busna prin geamurile, ce și-au deschis larg ochii…, cu floarea poetică a Cenaclului de creație și jurnalism „Dumitru CARACOSTEA” , s-a desfășurat LECȚIA de POEZIE, marca APOLLON (Asociația Culturală APOLLON-ROMÂNIA și Academia de Literatură și Artă) sub conducerea Maestrului George CĂLIN, Ambasador Cultural ONU-Geneva, poet, prozator, publicist, critic literar, redactor. Prilejul acestui eveniment a fost Lansarea cărții „DINCOLO DE GALAXIE”, scrisă de Dl Grigore CĂLIN (nici o altă tangență de rudenie cu Dl. George CĂLIN, decât creația) poet, publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, membru al Ligii Scriitorilor Români, membru activ al Cenaclului menționat.

Delegația APOLLON a fost compusă din: Excelența Sa, George CĂLIN, Președinte de onoare și membrii: Liliana Ghiță-Boian, scriitor, jurnalist, Bebe Jianu cantautor, Ștefan Doroftei , scriitor, Nicoleta Tudor , scriitor, Emilia T , pictoriță și poetă, ÎPS, Pr.dr. Laur Turcu cu Doamna Turcu și subsemnata.

Cu ample referințe critice despre poezia, cuprinsă în volumul „DINCOLO DE GALAXIE”( ediție revăzută și adăugită) semnat de poetul Grigore CĂLIN, a venit Dna profesoară Margareta CHIRIȚOIU. La această radiografie detaliată s-a alăturat și onorata pleiadă de scriitori și poeți prezenți la „botezul literar”, cât și oaspeții „apolloniști”. Cartea a fost „răsfoită”, lecturată, apreciată de publicul select. Personal, am remarcat-o ca fiind o poezie frumoasă, actuală, ce oglindește viața la modul real, nu idealizat, o poezie ce ne face să privim în interior prin ochiul melancoliei, dar nu a unei melancolii distructive, ci a resemnării cu timpul ce curge atât de vertiginos spre infinit. Mi-am exprimat admirația pentru poetul ce ne invită a privi „Dincolo de Galaxie”, dăruindu-ne necondiționat Lumina sufletului.

Am fost atât de absorbită de atmosfera prietenoasă, încât nu mi-am notat numele fiecărui participant ( era imposibil de memorizat, dat fiind numărul impunător) dar vreau să adresez mulțumiri tuturor pentru fericita ocazie de a-i cunoaște și ,în special, Dlor poeți pentru daruri de carte: Marin RADA „Comorile umbrei”(colecția poesis) Editura eCreator, Baia Mare, 2021 și Aurel FURTUNĂ „APELE STYXULUI”(Poezii, cugetări și vorbe de duh) Editura Hoffman, Slatina, 2022.

Timpul și-a întors fața spre potopul de Lumină, adunat în locașul culturii și a lăsat fiecărui suflet de poet, prozator, critic literar, muzician, pictor și admirator al Poeziei, clipe destul de încăpătoare, întru delectare plenară.

Alături de colegii mei am trăit încă o LECȚIE de POEZIE APOLLON, am savurat Lumina miraculoasă, pe care am așezat-o în amintiri eterne despre Oamenii Frumoși ai Slatinei.

Mulțumesc din toată inima, Excelență George CĂLIN și dragi FRAȚI întru sânge românesc și Cuvânt, mi-ați dăruit o adevărată și neuitată Sărbătoare a POEZIEI!

22 martie 2022 Maria BOTNARU

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.