La anul și la mulți ani fericiți!

DRAGI PRIETENI!

Deși a fost un an mai dificil aproape din toate punctele de vedere, poezia m-a făcut să nu disper, să fiu o luptătoare în sensul adevărat al cuvântului, să câștig lupta cu sinele meu sensibil, ce atât de ușor se lăsa pradă durerii! Poezia mi-a ajutat să înving fricile induse de pandemie și să-mi realizez visele, ce le tăinuisem deja în lădița trecutului. Dar ca să scriu poezie, am avut și am nevoie de sufletele însetate de frumos, pe care mi le-ați oferit cu generozitate, fapt pentru care Vă mulțumesc din toată inima!

La cumpăna dintre ani, sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru copiii mei minunați, care mi-au fost alături, asigurându-mi un trai minunat și o iubire necondiționată, fapt care mă face să fiu mândră de ei. Mulțumesc Domnului pentru nepoții mei, unul mai deosebit decât altul. Ultimul a venit pe timp de pandemie, un Făt-Frumos, care crește văzând cu ochii și care la 9 luni a început a alerga. Sunt recunoscătoare copiilor Mihaela și Max pentru realizarea visului meu „de veacuri”, de-a păși pământul Americii și a-mi dădăci măcar câteva luni nepoțelul. Am vizitat orașul veșnic verde Seattle, am avut o vacanță de vis în orașul Los Angeles cu toate minunățiile ce-i aparțin, m-am bronzat pe plajele fierbinți ale orașului San-Diego și am văzut cu ochii mei cum se distrează lumea în orașul de vis, Las-Vegas. Intuiam eu, că America este deosebită, dar mirările au întrecut așteptările. Ce-i deosebește pe ei de noi? Zâmbetul larg, deschiderea și bunăvoința cu care te tratează oricine și oriunde. Parcuri imense, amenajate pentru plimbări, lipsa gunoiului chiar și în locuri aglomerate, buna funcționare a serviciilor comunale, testele Covid – gratis, compasiunea incomensurabilă față de semeni și, desigur, drumurile pe care noi le vedem doar în vis…

La finele anului 2021, sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, că a revărsat Lumina în calea mea, prin oamenii Timpului, ce ne ghidează pașii pe făgașul împlinirilor! Onorată, mulțumesc Academiei de Literatură și Artă, România, președinte de onoare Excelența Sa George Călin (Ambasador cultural Convenția ONU-Geneva, poet, prozator, publicist, critic literar, editor) pentru conferirea Meritului Academic pentru anul 2021.

Mulțumesc Uniunii Culturale a Albanezilor din România, Președinte de onoare Domnul Baki Ymeri (membru al Uniunii Scriitorilor din România, poet, publicist, traducător, Directorul Revistei „Albanezul”, București) pentru conferirea titlului de Poetul Anului 2021 și pentru apariția în culegerea DARURI DIVINE, Amanda Edit, 2021, prefațată de Domnul Baki YMERI „Poezia Mariei Botnaru este expresia frumosului și a miracolului”.

O mare bucurie a fost participarea la Antologia de texte literare „Moștenirea Limbii Române”, editura Ro.Cart, București,2021, coordonator excelența Sa George CĂLIN, ediție îngrijită de Doamna Anca Elena CĂLIN, scriitor.

O mare onoare a fost și apariția în Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea „MILENARIUM”, editura „Armonii Culturale”, Adjud, Coordonator Domnul Gheorghe A.STROIA (poet, publicist, editor, directorul Revistei „Armonii Culturale”) editor- George-Nicolae STROIA.

Participarea la Festivalul-concurs de poezie, proză și grafică „Nicolae Dabija – Tăcerea răstignită” mi-a adus o diplomă de gradul II, iar evenimentul decernării a lăsat o urmă adâncă în sufletul meu!

Renumitele LECȚII de POEZIE, desfășurate de Societatea Culturală APOLLON, România, (membru al căreia am devenit în anul 2021)Președinte de onoare, Excelența Sa George CĂLIN, au fost zidul de care mi-am sprijinit sufletul în acest timp tulbur. Aceste realizări mă motivează și mă inspiră a păși în noul an cu planuri și vise noi.

Da, au fost și momente foarte triste, care m-au marcat și au dat naștere la o poezie în pas cu timpul. Uneori îmi era frică să deschid calculatorul, ca să nu aflu de durerea ce alerga spre inimile noastre ca un tăvălug fără frâu și fără îndurare. Am plâns, când au plecat poeți în floarea netrecută-n rod, Oameni pe care îi admiram, care-mi erau repere ale poeziei bune: Nicolae DABIJA, Ion ROȘIORU, Eduard ENE….

Un toiag de susținere a sufletului, românesc până-n măduvă, în acest an, mi l-a oferit și Domnul Călin GEORGESCU, scriitor, prin discursuri sau dialoguri (urmărite pe canalul www.youtube.com) cu personalități, ce dau un puls pozitiv acestui timp; prin înființarea asociației „PĂMÂNTUL STRĂMOȘESC”, ce are ca menire renașterea României.

Acum, la cumpăna dintre ani, să adunăm faptele frumoase și amintirile cu oameni dragi , care ne-au susținut în luptă, ne-au fost tricolor pe zidul deznădejdilor, ne-au apărat flacăra speranței și să pășim cu dreptul spre un an mai bun, mai norocos, mai rodnic și mai sănătos! Dar să nu uităm de cei triști, de cei flămânzi și de cei goi. Să nu uităm, că schimbarea începe cu noi, iar nepăsarea ne pedepsește.

Dragii mei, Vă mulțumesc pentru faptul, că sunteți prezenți în viața mea, că Vă aplecați sufletele asupra cuvântului meu, mă motivați și mă inspirați!

Cu gânduri, planuri și vise noi să primim în suflet Anul ce ne bate la ușă, să nu uităm că iubirea aprinde sori și stele, iar mila este un lucru firesc, nu o faptă eroică… Să punem în capul mesei sănătatea și să-i purtăm cinstea cuvenită, ca să nu se mai repete Apocalipsa prin care am trecut!

Să ne iubim Țara, Neamul, Limba, să conviețuim cu celelalte popoare în respect reciproc, în pace și înțelegere, or aceasta este menirea Omului pe Terra! LA ANUL ȘI LA MULȚI ANI, OAMENI FRUMOȘI!

31 decembrie 2021 Maria BOTNARU

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la La anul și la mulți ani fericiți!

  1. ecaleopi zice:

    Felicitari pentru frumoasele realizari! La multi ani, tie, si intregii frumoasei tale familii!

  2. lacrimaroua zice:

    La multi ani ! 🍾🍀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.