ISTORICUL ANTON MORARU – ÎN LUMEA CELOR DREPȚI

ISTORICUL ANTON MORARU – ÎN LUMEA CELOR DREPȚI

moraru_anton

A trecut în eternitate istoricul Anton Moraru, doctor habilitat în științe istorice, profesor universitar, savant, o personalitate marcantă a culturii, care a făcut foarte multe în scrierea istoriei adevărate a românilor din Basarabia. Cu o hărnicie de invidiat a cercetat problemele legate de identitatea noastră românească și a pledat pentru integritatea neamului cu un curaj deosebit. Unul din puținii istorici care spunea adevărul până la capăt.

     Personal, l-am văzut ultima oară la 3 septembrie a.c. vioi,  plin de energie și de idei colosale… A ținut un discurs pe marginile culegerilor de documente „Scrisori către Mareșal” și „Basarabia Mareșalului Antonescu”, autor Alexandru Moraru, istoric și publicist, lansate în cadrul salonului de carte la BNRM, Chișinău, 2015. Cine ar fi intuit atunci despărțirea atât de grabnică? Adevărat: necunoscute sunt căile tale, Doamne!

  Va rămâne în inimile noastre ca un mare patriot, ca un harnic cercetător în domeniul istoriei românești, lăsându-ne, drept moștenire, peste 200 de lucrări valoroase;  ca un excelent mentor, care în activitatea sa de profesor universitar, timp de 50 de ani, a pregătit 10 doctoranzi, 50 de masteranți și a ținut lecții în fața a 20.000 de studenți.

Erudit, inteligent, un om binevoitor, cu un zâmbet molipsitor, modest, simplu, deschis spre dialog cu oricare doritor, un suflet cu credință  în Dumnezeu, așa îl voi ține în amintirile pe care mi le-a dăruit. 

Mulțumesc istoricului, dlui Alexandru Moraru, că mi-a oferit ocazia să cunosc această ilustră personalitate, Omul și Mentorul, Dl Anton Moraru.

Dumnezeu să-l odihnească!

Pentru a VĂ crea un portret public și a înțelege cine a fost Dl Anton Moraru, puteți accesa lincul:

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

30 octombrie 2015             Maria  Botnaru

Acest articol a fost publicat în MARTIRII NEAMULUI..., PROZĂ și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ISTORICUL ANTON MORARU – ÎN LUMEA CELOR DREPȚI

  1. ceciliadumitrache zice:

    A stat la straja istoriei, cum atat de frumos l-au prezentat in material. Dumnezeu sa il odihneasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.