ION MĂLDĂRESCU: ROMÂNIA 2015

R O M Â N I A  2015

b_300_472_16777215_0___images_stories_editorial_nc-ia-ki-2015După Marea Manipulare de la 16 noiembrie 2014, experimentată pe platforma încărcată cu naivităţi, pericole şi iluzii a Facebook-ului, România s-a „ales” cu un nou Preşedinte, cică, popular, în mediul virtual, precum virtuală va rămâne şi a sa lozincă himerică „România lucrului bine făcut”. Aşa cum am mai afirmat şi cu alt prilej, cea mai modestă prăvălie a statului român (nu mă refer la cele private) se predă-preia cu proces-verbal de gestiune. Nici Preşedinţii, nici Prim-miniştrii Guvernelor postdecembriste nu au prezentat la predare-preluare „gestiunea” faptelor lor, bune, mai puţin bune sau dăunătoare Ţării. Şi nu-i fu bine Ţării!, iar România „[…] n-a fost a strămoșilor mei, n-a fost a mea și nu e a voastră, ci a urmașilor voștri ș-a urmașilor urmașilor voștri în veacul vecilor[…]”[1].
 
Sosit-a vremea ca toţi preşedinţii postdecembrişti să dea seama de toate fără-de-legile comise sub domniile lor nelegiuite, soldate cu dezastre economice care au adus numai rele şi au sărăcit Ţara. În procesele verbale de predare-primire toţi preşedinţii Ţării, toţi şefii de guverne vor trebui să semneze cu mânuţa lor:
– am trădat România şi poporul (e valabil şi pentru ex-regele Mihai;
– am vândut intreprinderile construite prin truda poporului român în timp de decenii;
– am vândut – la preţ de fier vechi – întreaga industrie, întreaga economie a Ţării;
– am vândut bogăţiile solului şi subsolului României;
– am vândut şi vând încă Pămânul Ţării, străinilor, act interzis şi condamnabil în oricare stat al planetei;
– am alungat românii din România pe meleaguri străine, majoritatea valorilor umane, astăzi acestea fiind aspirate – cu statut umilitor – de străinătate;
– am distrus Armata României.   Iar acum, în ceasul al doisprezecelea se lamentează că trebuie suplimentat bugetul apărării… de unde?;
– am acceptat intrarea pe brânci şi cu spatele înainte în conglomeratul noii Uniuni sovietice (a se citi Uniunea Europeană), fără a stipula drepturile românilor şi a menţine suveranitatea Ţării, acceptând orice dispoziţii – fie ele şi simple „recomandări” -, şi tratându-le ca pe precepte ale Bibliei, dovedind că nu tot ce-i bun pentru U.E. este bun şi pentru România;
– i-am vândut pe români bancherilor mondiali şi cămătarilor F.M.I.;
– am acceptat instalarea de baze militare străine pe teritoriul României, fără a acorda prioritate intereselor naţionale. Cine suportă cheluielile? Poporul român! Cine beneficiază? Noii ocupanţi ai Ţării, pentru că România este Colonie, ţară sub ocupaţie străină, deşi, oficial, nu se recunoaşte;
– am coborât prestigiul românilor la stadiul de paria al societăţii umane, cetăţeni de gradul doi sau trei, iar Ţara în postura de „Ţiganiadă a Europei”, victimă în egală măsură a ipocriziei unui Occident nesăţios de bogăţii şi a trădătorilor autohtoni de ţară, căţăraţi în funcţii decizionale. Plus o mie şi una de culpe grave, extrem de grave şi dăunătoare naţiunii române. Semnează, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu… şi lista poate continua.
 
A păşit cu stângul
 
Revenind la actualul Preşedinte al României, debutul prestaţiei sale nu pare deloc încurajator. Se pare că a păşit cu stângul în funcţia supremă a Statului Român. Câteva cuvinte despre „echipa” sa (?) de condotieri, gaşca controversată şi suspectă de sfetnici dimprejurul său. Dintre membri acestui comando poate fi remarcat în mod evident acel M.R.U. despre care s-a aflat că a fost membru al serviciilor speciale (nu numai româneşti), atunci când timonierul l-a numit bulibaşă peste Guvernul României pentru câteva zeci de zile: „Oare preşedintele nu ştie în slujba cui este MRU?”.Recent, românii din străinătate (nu folosesc cuvântul diaspora care are cu totul altă semnificaţie) au fost stupefiaţi de numirea lui M.R.U. în calitate de consilier prezidenţial. Mai multe organizații românești din străinatate i-au trimis Preşedintelui României o scrisoare deschisă în care îi cer să renunțe de urgență la consilierul personal, Mihai Răzvan Ungureanu[2].
 
Politica românească se face pe Măria Sa, Facebook.
 
Dacă a gândit cu capul domniei sale, rău a gândit! Dacă i s-a sugerat, răi sfetnici a avut! Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. După toate „ciudatele excursii” făcute înainte şi imediat după aşezarea pe tronul de la Cotroceni, după ce a fost suţinut de şi print-un agent bine-cunoscut al F.S.B.[3] să urce scările Palatului Cotroceni, mă bate însă gândul că nici nu a avut vreme şi posibilitate să analizeze, nici nu a urmat sfaturile cuiva. A primit poruncă de la Inaltele Porţi, iar ca şef de trib ales-numit-impus în Colonia România, a executat ordinele. Madam Tatiana Niculescu Bran, B.B.C.-ista proaspăt instalată ca purtătoare cu vorba a şefului statului, a făcut în prealabil fandoseli şi fiţe pe Facebook. Ajunsă cu aere de „mare personalitate” la Cotroceni, marii necunoscute i s-a năzărit că atmosfera de la palat este prea apăsătoare, prea „comunistă”, că oriunde ar putea apărea tabloul lui Ceauşescu, că mobilierul este demodat, că… ifose de zgripţuroaică nemulţumită cu şi de ea însăşi. Concluzia: mobilierul, covoarele, tapetele, zugrăveala, de ce nu, tot palalul trebuie înlocuite cu prospături – de preferinţă cosmopolite, occidentale. Alţi bani, altă distracţie! Că tot a venit vorba despre Facebook, oricine poate observa că politica românească, internă sau externă – nu trebuie urmărită prin legi, O.U.G. sau alte reglementări publicate în „Monitorul Oficial”, ci prin parascovenii aşternute halandala pe Măria Sa, Facebook.
 
„Sunt un anticomunist convins şi cred ca Ceauşescu a fost unul dintre cei mai toxici români”. (Klaus Iohanis)
 
Respectându-ne Istoria, Nicolae Ceauşescu – cu bunele şi relele lui – face parte din Istoria României, iar portretul său îşi găseşte locul atât la Cotroceni cât şi în Casa Poporului, actualul sediu al Parlamentului României. Adolf Hitler face parte din Istoria Germaniei, iar numele lui nu poate fi şters, portretul său se regăseşte printre conducătorii Germaniei. Fără a face o comparaţie între cei doi şefi de stat, adevărul nu poate fi ignorat. Să-i reamintim purtătoarei cu vorba că actualul ei coleg de comando, M.R.U., în decembrie 2004, la instalarea ca Ministru de Externe al României şi-a atârnat în birou portretul Anei Pauker (Hannah Robinson)? Madam Bran, vă rugăm: „ciocul mic!”. Despre echipa de comando a preşedintelui, pentru moment, doar atât. Să nu uit, domnul preşedinte Iohannis se obişnuieşte greu cu noul domiciliu, preferând să facă naveta pe ruta Sibiu-Bucureşti. O fi dorind să schimbe Capitala României ori încă nu şi-a rezolvat problemele la Primărie? Oricum, domiciliul lui este – pentru cinci ani de zile -, la Cotroceni, nu la Sibiu! Să decidă: ori primar, ori preşedinte!
 
Parole… parole… parole!
 
Klaus Iohannis, Preşedintele României, a transmis miercuri, 31 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Anului Nou, 2015:
„Dragi români din țară și din străinătate,
Încheiem un an care ne-a adus provocări și schimbări. Începem un an nou în care va trebui să construim temeinic, pentru ca speranța să devină realitate. Și o vom face împreună. De sărbători suntem mai buni unii cu alții. Avem mai mult timp pentru cei care trec prin greutăți. Avem și mai multă încredere și speranță în viitor. Lăsăm la o parte ce ne desparte și păstrăm ceea ce ne unește.
Gândul meu se îndreaptă azi către voi toți, concetățenii mei de pretutindeni.
Către cei mai tineri, care își doresc un viitor mai bun în țara noastră.
Către cei care, prin munca și inițiativa lor, duc România înainte.
Către părinții și bunicii noștri, care ne-au croit un drum în viață.
Gândul meu se îndreaptă azi către cei care slujesc sub drapelul României și al aliaților noștri și ne fac cinste.
Și către cei pentru care România înseamnă «acasă», oriunde s-ar afla.
Aș vrea ca de acum înainte să nu fie nevoie de zile speciale pentru încredere și speranță. Aș vrea ca 2015 să fie începutul acelei Românii a normalității pe care cu toții ne-o dorim!
Sărbători fericite și «La mulți ani»!”.
31 Decembrie 2014[4]
Un alt mesaj al unui Conducător al Statului Român, rostit cu multe decenii în urmă, la fel de actual şi astăzi:
 
Mareşalul Ion Antonescu adresându-se românilor la trecerea dintre ani
 
„Neamului Românesc
În loc ca reformele sociale să însemne începutul unei ere a renaşterii naţionale, ele au fost folosite de guverne şi partide numai pentru a crea o pătură superioară artificială. Patriotul, omul elitei şi al cinstei, a fost înlocuit în viaţa publică prin demagogi superficiali şi înşelători. Ne-am frânt puterea, ne-am slăbit cugetul şi ne-am sleit minţile în lupte fratricide pentru ideologii, în desbinări stupide, în bârfeli odioase, în vrajbe dureroase şi în apucături neomenoase. De aceea, ştiu că tu, sătean trudit n-ai plug şi n-ai haine; că fierul plugului e scump pentru punga ta goală şi bumbacul nu-ţi ajunge ca să-ţi îmbraci copiii, că pământul ţi-a rodit puţin şi gurile casei tale sunt multe. Ştiu că tu, meşteşugar chinuit, nu-ţi poţi îndestula nevoile cu greul muncii tale; că râvneşti să nu-ţi mai vezi copiii ofiliţi şi să-ţi vezi fruntea despovărată de griji şi sărăcie. Ştiu că tu, bogatule, eşti turburat fiindcă ai voi pace şi linişte, pentru ca să ai siguranţa bunurilor tale şi mulţumirea averii pentru urmaşii tăi. Căci, să ştii bogatule că averea ta ne e scumpă – dacă este curată – fiindcă e a ţării; că lucrurile casei tale, pe care alţii nu le au, ne încredinţează că din propria ta conştiinţă şi înţelegere ne vei ajuta să facem din bucuria ta, bucuria altora.
Şi tu, cărturarule, care ai tăcut ieri şi taci şi astăzi, ştiu că aştepţi ceasul când Ţara să-ţi cinstească mintea, Neamul să-ţi preţuiască sufletul şi Statul să-şi întemeieze soarta pe rostul tău de cârmaci al cugetelor şi să nu te umilească izgonindu-te de la luptă sau trudindu-ţi vieaţa în umilirea sărăciei. Greutăţile în care se sbate neamul sunt mari şi încurcate. Neamul Românesc – popor de muncă şi nu parazitar – vrea înnoire, vrea libertate şi vrea să-şi trăiască adevăratul naţionalism, prăvălind pe toţi cei care – conştient sau inconştient – îi împiedică drumul viitorului.
Puterea unui Neam faţă de el însuşi şi prezenţa unui Neam în lume şi în Istorie se dovedeşte prin unitatea cu care, în ceasurile de încercare ştie să-şi afirme cugetul şi voinţa nestrămutată. În România trebuie să trăiască şi să fie puşi în valoare mai întâi Românii; ceilalţi, dacă rămân locuri libere, vin după ei. Împotriva tuturor piedicilor şi intrigilor duşmane, a clevetirilor şi ameninţărilor nemernice, trebuie să ducem Ţara în matca viitorului, în val de veac, ca să-i asigurăm drepturile nepieritoare.
Revoluţiile naţionale nu sunt acte de violenţă, revolte, ci idei în marş. Toate adevăratele revoluţii naţionale s-au întemeiat prin zidiri şi nu prin prăbuşiri. Ele au folosit toate rezervele naţiunii şi au întrebuinţat toate generaţiile, respectând instituţiile fundamentale ale vieţii şi ale scopurilor omului. De aceea, vă chem pe toţi, din toate generaţiile şi din toate clasele, ca să înfăptuim marea chemare a istoriei noastre.
LA MULŢI ANI, ROMÂNI!
Mareşal Ion Antonescu”[5]
 
Curaj şi demnitate!
 
Recent, o membră a Deutscher Bundestag (Parlamentul Germaniei) a acuzat-o public, în plen, pe Frau Merkel că ar fi agent al S.U.A.[6]. Merită felicitări pentru curaj şi demnitate, pentru naţionalismul ei benefic conaţionalilor şi Ţării pe care o slujeşte! Când, în Parlamentul României, vom avea parte de un „ales al neamului” care să rostească Adevărul aşa cum l-a rostit Frau Dr. Sahra Wagenknecht?
După discursul menţionat, mărturisesc că sunt oarecum derutat, pentru că în România, în loc să fie încurajat dialogul, se promovează ignoranţa:
– actualul Preşedinte al României este favorit al Cancelarului Germaniei;
– actualul Preşedinte al României a fost susţinut în campania electorală de un agent al Moscovei;
– actualul Preşedinte al României este cetăţean al României, dar şi cetăţean al Germaniei, aşa că nu este prea clar cărui stat îi va fi credincios?
După o astfel de lectură, rog pe toţi românii să tragă concluzii pe măsură.
Autor și grafica – Ion Măldărescu
–––––––––––––
[1] Barbu Stefanescu-Delavrancea, Apus de soare, Actul III, Scena VIII.
[3] Renato Usatîi, fost candidat – interzis – la alegerile parlamentare tocmai încheiate peste Prut […] Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten şi finanţator al actualului preşedinte ales al României. Vezi  http://www.art-emis.ro/editoriale/2613-urmasul-regilor-romaniei-ajutat-de-agentii-kremlinului.html şi  http://www.bursa.ro/un-asasin-in-lege-in-coasta-lui-iohannis-pe-axa-moscova-chisinau-bucuresti-255545&s=politica&articol=255545.html
[5] Citatul a fost reprodus conform scrierii originale. Vezi şi  http://www.art-emis.ro/editoriale/769-la-trecerea-dintre-ani.html
Acest articol a fost publicat în LUCRĂRILE ALTOR AUTORI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ION MĂLDĂRESCU: ROMÂNIA 2015

 1. calinakimu zice:

  Cred ca trebuie facute niste precizari. Presedintele este parte a sistemului. Nu el vinde intreprinderi. Faptul ca Romania a ajuns in aceasta situatie dramatica are o singura cauza: lovitura de stat din 89′. Iliescu si cu acolitii sai, cu securistii, si esaloanele 2 si 3 ale PCR au pus mana pe Romania si au secatuit-o. INTREAGA clasa politica din 89′ pana astazi ESTE RESPONSABILA de jefuirea su tradarea Romaniei. Cele ce le afirm se vad cu ochiul liber. Ca se pot face evaluari pe vinovatii, asta este o treaba ce apartine actului de justitie. Cand, cum?! In urma TREZIRII la realitate a poporului nostru si cum acest fapt este putin probabil pe termen scurt, vom ramane sa ne lingem ranile…
  Pana cand nu va fi inlaturat de la conducere sistemul politic partinic, totul este retorica lipsita de continut, adica de solutii. Gogorita cu democratia…este praf in ochi.

  • Mulțumesc pentru vizită! M-a impresionat mult articolul dlui Ion MĂLDĂRESCU, ziarist cu renume și patriot înflăcărat, care, cunoscând realitatea, nu tace, ci contribuie la „trezirea” poporului”, vorba dstră,…S-a tăcut destul, a venit timpul să spunem lucrurilor pe nume și să trecem de la vorbe la fapte! Doamne ajută!

 2. Aliosa zice:

  Felicitari pentru postare, stimata, doamna ! 🙂
  Despre dl.Ion Maldarescu, doar cuvinte de lauda din partea mea ! 🙂
  Are dreptate in tot ceea ce-a afirmat in articolul postat de dumneavoastra !
  E bine sa stie si fratii de peste Prut despre noul ales, votat si de multi dintre ei ! 😦
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2014/11/24/
  este doar unul dintre multele articole postate pe blogul meu , versus subiectul in cauza ! 🙂
  O saptamana rodnica si placuta intregii familii ! 🙂
  Cu respect,
  Aliosa.
  ……..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.