ANIVERSĂRI: POETA MARIA BOTNARU A MAI LANSAT O CARTE

ANIVERSĂRI: POETA MARIA BOTNARU A MAI LANSAT O CARTE

 Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

Se pare că pentru cunoscuta poetă şi publicistă Maria Botnaru a devenit o  frumoasă tradiţie, ca în ajunul zilei de naştere să scoată de sub tipar câte o carte,

sau mai bine zis câte un volum de versuri. Astfel s-a întâmplat şi anul acesta, în seara zilei de 4 septembrie un curier special a poposit acasă la distinsa Doamnă cu tirajul noii culegeri “Poezii Patriotice” editată la Chişinău.

Cred că vă daţi bine seama că autoarea a adunat sub coperta noii plachete de versuri cele mai frumoase poezii şi poeme scrise în ultimii ani la  tema respectivă şi publicate parțial în cărţile Domniei sale sau pe paginile portalului său Imensitatea Iubirii cu Maria Botnaru (www.tighinaromaneasca.wordpress.com).

 

20140904_211941Această Doamnă talentată şi dacă vreţi excepţională, fiindcă aşa este, a izbutit din nou să  bucure cititorul cu lucrări actuale, originale, scrise cu sufletul şi trecute prin inimă. Cartea are 100 de pagini care cuprind un număr impunător de poezii ancorate în dragostea de Neamul românesc, de limba română, de istoria noastă milenară, plină de eroism, dar şi dramatism.

 

Volumul conţine multe dedicaţii poetice închinate Marilor Bărbaţi ai Neamului românesc: Mihai Eminescu, Mareşalul Ion Antonescu, Dumitru Matcovschi, Grigore Vieru, Adrian Păunescu, Ion şi Doina Teodorovici, Gheorghe Buzatu, Ion Măldărescu, Valeriu Gafencu, etc.

 

Nu voi dezvălui detaliat conţinutul cărţii, dar va asigur că în scurt timp, cartea va fi căutată „ ca pe floarea de leac” de toţi cei cărora le place poezia patriotică, de toţi cei cărora le plac versurile Marelui Eminescu, Adrian Păunescu, Nicolae Dabija, Petru Cărare, Dimitrie Bolentineanu, Grigore Vieru, etc. 

Cât pe ce să-mi scape faptul că de această dată, Doamna Maria Botnaru este nu numai autoarea frumoaselor poezii, destul de semnificative şi reuşite din punct de vedere al tematicii şi subiectelor propuse, dar şi autoarea copertei, realizată cu măiestrie. Bănuiesc eu că de acum încolo, copertele  viitoarelor cărţi ale Doamnei Maria Botnaru vor avea acelaşi nume.

Azi, 5 septembrie 2014, autoarea a împlinit onorabila vârstă de 56 ani. Din numele tuturor cititorilor, colegilor şi prietenilor îi dorim Sănătate, Fericire, Dragoste, Inspiraţie şi noi şi noi cărţi.

  SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARU LA  MULŢI ANI, IUBITA MEA MARIA !

  

 Cu dragoste şi mândrie pentru autoare,

                                 Alexandru Moraru

Sursa: http://www.mazarini.wordpress.com

P.S. Nu există nici în cer, nici pe pământ o mai înaltă apreciere a cea ce scriu, decât surpriza, pe care mi-ai făcut-o azi, îngrijind și editând această culegere de versuri. Mulțumesc pentru tot ce faci vis-a-vis de creația mea și de fericirea pe care mi-o dăruiești în fiece clipă trăită lângă tine.                        Cu tot sufletul, Maria Botnaru

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DOCUMENTE ŞI MATERIALE, ȘTIREA ZILEI, FELICITĂRI ŞI OCAZII. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ANIVERSĂRI: POETA MARIA BOTNARU A MAI LANSAT O CARTE

  1. ecoarta zice:

    LA MULŢI ANI! şi cât mai multe cărţi! Multă inspiraţie, lumină în suflet, bucurii şi noroc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.